
משרד העלייה והקליטה נרתם למען חיזוק החוסן הנפשי של העולים החדשים ומשיק מוקד סיוע ותמיכה נפשית למען העולים החדשים אשר יופעל במסגרת מיזם משותף עם ארגון "משאבים". המוקד יכלול אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש, יפעל 5 ימים בשבוע וייתן מענה ב-5 שפות שונות : אנגלית, צרפתית, ספרדית, אמהרית, רוסית
|
לאור המצוקות הנפשיות בתקופת הקורונה כל אדם זכאי לקבל 3 שיחות טלפון (בנות 45 דקות כל אחת) עם מטפל/ת ללא הפניה וללא תשלום, להיעזר, לפרוק קצת מה שעל הלב בימים האלה ולקבל כלים להתמודדות בריאה.
|
פרויקט "משפחה במיון" - יוזמה משותפת של מרכז יה"ל כפר סבא ומרכז רפואי "שלוותה" הינו פרויקט חלוצי וייחודי, שמטרתו ללוות משפחות שמגיעות עם בן המשפחה למיון ב“שלוותה". הפרויקט מופעל בעזרת מתנדבים, בני משפחות עם ידע מניסיון מתחילת שנת 2020 כולל בתקופת הקורונה.
|
"כללית" שירותי בריאות מרחיבה את מערך שירותי בריאות הנפש שלה ומפעילה לראשונה בארץ, בחיפה, שירות טיפול יום בקהילה ולא בבית חולים.
השירות נועד להעניק מכלול של טיפולים, החל מאבחון מהיר, דרך איזון תרופתי, פסיכותרפיה קצרת טווח ממוקדת מטרה, כולל תהליך של ריפוי בעיסוק, כאשר עם כל מטופל מסכמים תוכנית אישית באשר למטרות והמשימות ונתפרת בעבורו תוכנית מותאמת אישית של התהליך שיקומי בהתאם לצרכים שלו או שלה.
|
מוקד עמיתים למידע הוקם על מנת לסייע בהתמצאות ובהכוונה בצריכת השירותים ובמימוש הזכויות לאנשים עם מוגבלויות. המוקד מאויש באנשי מקצוע בעלי ידע מנסיון בתחומים אלו. המוקד הוקם ע"י ג'וינט ישראל בשיתוף קרן עזריאלי וקרן משפחת רודרמן.
|
הננו פונים אליך בבקשה להתראיין למחקר המיועד לחברי/ות משפחה של אנשים המתמודדים עם מחלה נפשית. מטרת המחקר ללמוד על האתגרים הניצבים בפני חברי המשפחה בתקופת הקורונה ועל הצרכים שלהם לסיוע. הריאיון אתך עשוי לסייע בפיתוח מענים למשפחות.
|
שר האוצר ישראל כ"ץ הודיע כי הכנסת אישרה את התיקון לחוק לרון, אשר מעלה את הדיסריגארד לסכום של 5,300 שקל. המשמעות: נכים יוכלו לעבוד ולהשתכר עד לגובה שכר המינימום מבלי שקצבת הנכות שלהם תיפגע.
|
ועדות ערר להחלטות ועדות סל שיקום הוקמו באיחור של 20 שנה לאחר מאבק ארוך של ארגון בזכות.
מה זה בכלל ועדות ערר ? למה הן חשובות? מי זכאי לפנות אליהן וכיצד?
|
נותרו מקומות אחרונים בקורס שיפתח באוקטובר 2020. המסלול פותח על ידי עמותת itworks על מנת לסייע לאנשים עם מוגבלות לפתח את יכולתם לממש את הפוטנציאל האישי שלהם לתעסוקה בהייטק. לאורך המסלול, מתקיים שיתוף פעולה מלא בין צוות במכללה הטכנולוגית IITC ובין צוות עמותת itworks המתמחה בתמיכה, ליווי אישי , ייעוץ, והשמה בעבודה של המשתתפים. בקורס יילמדו כלים במסגרת קבוצתית לעבודת צוות, להצגת עצמך לתקשורת בין אישית ודרכים לפתרון בעיות.
|
לפי דוח המבקר מאות משרות פסיכיאטרים חסרות במוסדות הרפואה. במערכת הבריאות מזהירים כי התחום עשוי להגיע לשפל חסר תקדים. בעוד רפורמת בריאות הנפש התמקדה בעיקר בשיפור השירות בקהילה, באקדמיה לא הושם דגש בשכנוע צעירים לעבוד במקצוע ומעט סטודנטים לרפואה בוחרים להתמחות בפסיכיאטריה.
|