בין 14 ל-16 באפריל רויאל אלברט הול בלונדון מארח את תזמורות חיל הים המלכותי הבריטי שמנגנות רפרטואר מוזיקלי מגוון. בין היתר, ניתן להאזין למרשים צבאיים מסורתיים, ליצירות ייחודיות לתזמורות כלי נשיפה , וליצירות מוזיקליות מוכרות מתוך סרטים ומחזות מוזיקליים.
אתר האולם רויאל אלברט הול: http://www.royalalberthall.com/
הנסיך אלברט, הדוכס מסקסוניה, היה בעלה של ויקטוריה מלכת בריטניה. המלכה ויקטוריה מלכה בין 1837 עד 1901. לנסיך אלברט היה חזון של הקמת אולם מרכזי אשר ישמש לקידום הבנה והערכה של אומנת ומדע ושיעמוד במרכזה של אחוזת קנסינגטון הדרומית, מוקף במוזיאונים ומקומות למידה.
לאחר מותו של הנסיך, הוקם האולם לזכרו, ובכך קיבל הנסיך אלברט את צורת ההנצחה היפה ביותר – הגשמת חזונו גם לאחר מותו.
האולם רויאל אלברט הול נפתח במרץ 1871 ומאז ועד היום הוא פועל ברציפות. השימושים שלו מאוד דומים לבנייני האומה בירושלים. מדובר במוסד ממלכתי בריטי כמובן, אך בעל עצמאות כלכלית מוחלטת.
האולם הוא אליפטי בצורתו. רוחבו 81 מטרים ואורכו 71 מטרים, כלומר 5751 מטר מרובע. הוא יכול להכיל עד 9000 איש, אך כיום מכניסים אליו עד 7000 איש בלבד.
מידי קיץ במשך 8 שבועות, מתקיימת בו עונת הקונצרטים The Proms – מוזיקה קלאסית אורקסטרלית.
האולם נמצא ברובע המלכותי של קנסינגטון וצ'לסי בלונדון. ניתן להגיע אליו בקווי האוטובוס: 9, 10, 52, 360, 452. וברכבת התחתית צריך לרדת בתחנת South Kensington.
כרטיסים למופע ניתן להזמין באתר http://www.royalalberthall.com/tickets/mountbatten-festival-of-music-2011/default.aspx או בטלפון: 0845 401 5045.
אין תגובות לפוסט |